Search form

Jaunumi

Photo
Photo

Konference Eiropas Parlamentā – pieejama nedzirdīgajiem (video)

07.12.2012

Eiropas Parlamenta (EP) politiskā grupa Zaļie/Eiropas Brīvā alianse 5. decembrī Eiropas parlamentā, Briselē rīkoja konferenci „Blogeri demokrātijai”. Kāpēc tas ir svarīgi nedzirdīgajiem? Tā bija pirmā tikšanās, kas bija pieejama cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem.

Photo
Photo

No 5. decembra Rīgas Sociālais dienests sāks pieņemt iesniegumus pabalsta pārtikas iegādei piešķiršanai

05.12.2012

No 5. decembra Rīgas Sociālais dienests sāks pieņemt iesniegumus, lai piešķirtu pabalstu pārtikas iegādei. Pabalsts tiek piešķirts ar mērķi sniegt vienreizēju materiālu atbalstu pārtikas iegādei tām personām, kuras deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Photo

Nedzirdīgie piedalās Invalīdu dienas pasākumos Tukumā un Jelgavā (foto)

05.12.2012

3. decembris ir Starptautiskā invalīdu diena, kad valsts un pašvaldību iestādēm ir dota sevišķa iespēja parādīt savu attieksmi pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un labo gribu risināt šīs sabiedrības daļas intereses un vajadzības. Šeit neliels ieskats tajā, kas notika Tukumā un Jelgavā, kur nedzirdīgie biedri piedalījās vietējās pašvaldības organizētajos pasākumos par godu šai dienai.

Photo

Starptautiskajā Invalīdu dienā - apstāties, ieklausīties, saredzēt!

04.12.2012

ANO 1992. gadā pieņēma rezolūciju, ar kuru pasludināja 3. decembri par Starptautisko Invalīdu dienu.

Photo

Diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” (video)

04.12.2012

Lai spriestu par tiesību īstenošanu cilvēkiem ar invaliditāti un turpmāko valsts atbalstu, Saeimā pirmdien, 3.decembrī, notika diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”. Šajā dienā, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, Saeimā tika atklāta arī pirmā Latvijā un Baltijā ceļojošā fotogrāfiju izstāde „Tu esi. Tu vari.” par paraolimpiskajām spēlēm.

Photo

Alūksnē: Gaidot pirmo Adventi, darina vainagus (foto)

04.12.2012

Sniega māte piektdien strādāja no visas sirds, laukā sniga un putināja uz nebēdu. Mūsu kluba telpās uz kārtējo nodarbību sanāca grupas biedri, ar bažām gaidot pasniedzējas no Rīgas – vai netiks ieputinātas pa ceļam. Kāds prieks bija, ka abas – radošo nodarbību vadītāja Santa un psiholoģe Natālija tomēr sveikas un veselas ieradās! Grupas biedri pēc ierastā scenārija sadalījās divās daļās, un darbs varēja sākties.

Photo
Photo

Diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”– tiešraidē ar surdotulkojumu

03.12.2012

3. decembrī, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO rīko diskusiju “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”. Diskusija būs vērojama arī tiešsaistē Saeimas interneta mājaslapā www.saeima.lv, un pirmo reizi tā būs ar surdotulkojumu.

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas